Muammar Kadhafi propune crearea unui "NATO de Sud"

Liderul libian Muammar Kadhafi a propus sâmbătă crearea unei alianţe militare de Sud, care să aibă ca model NATO, dar fără obiective "belicoase", în cadrul primei zile a summitului America de Sud-Africa (ASA), din Venezuela.

23 afișări
Imaginea articolului Muammar Kadhafi propune crearea unui "NATO de Sud"

Muammar Kadhafi propune crearea unui "NATO de Sud" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să creem un NATO de Sud. Nu este o acţiune belicoasă. Avem drepturile noastre, trebuie să creem organizaţii" de acest tip, a declarat Kadhafi, în cadrul summitului care reuneşte până duminică aproximativ 30 de şefi de stat din cele două regiuni, pe insula Margarita, din nordul Venezuelei.

"America de Nord este legată în toate domeniile de Europa, în timp ce în Atlanticul de Sud există un vid. Trebuie să creem o alianţă pentru a putea garanta o acţiune istorică şi strategică, menită să umple acest vid", a adăugat el.

Obiectivul liderului libian, preşedinte în exerciţiu al Uniunii Africane, este ca această alianţă strategică să fie funcţională din 2011, atunci când va găzdui a treia ediţie a summitului ASA.

"Trebuie să începem să lucrăm la implementarea acestor proiecte pentru a fi gata în doi ani. Dacă muncim, vom reuşi", a subliniat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici