Kadhafi: Prietenul meu Nicolas Sarkozy este nebun. Suferă de o boală psihică

"Prietenul meu", preşedintele francez Nicolas Sarkozy, este "nebun", afirmă liderul libian Muammar Kadhafi, într-un interviu care urmează să fie difuzat marţi seară de o televiziune germană.

50 afișări
Imaginea articolului Kadhafi: Prietenul meu Nicolas Sarkozy este nebun. Suferă de o boală psihică

Kadhafi: Prietenul meu Nicolas Sarkozy este nebun. Suferă de o boală psihică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acesta este prietenul meu, dar cred că a înnebunit. El suferă de o boală psihică. Asta spune anturajul său. Colaboratorii săi afirmă că suferă de o boală psihică", a declarat Kadhafi, într-un interviu care urmează să fie difuzat de postul german RTL.

Liderul libian, contestat de o revoltă populară, nu a precizat dacă această "boală" este legată de "secretul grav" la care s-a referit agenţia oficială libiană Jana, care a afirmat că dezvăluirea acestuia va duce la înlăturarea de la putere a preşedintelui francez.

Parisul este foarte criticat, după ce a recunoscut Consiliul naţional de tranziţie, înfiinţat de opoziţia din Libia, drept unic reprezentant legitim al poporului libian.

În legătură cu violenţele din ţara sa, Kadhafi a afirmat că "acest mic eveniment" s-a soldat "doar cu 150-200 de morţi", jumătate în rândul forţelor de securitate.

Rebeliunea "va fi învinsă şi totul va reveni la normal", a spus el, în timpul acestui interviu realizat într-un cort din baza militară Bab al-Azizia de la Tripoli, potrivit RTL.

Kadhafi a apreciat de asemenea că sunt nejustificate criticile la adresa sa în Statele Unite şi Europa. "Dar ce am făcut ca să le dezamăgesc ? Nu am niciun post oficial şi deci nu pot fi criticat. Este criticată regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii pentru politica sa ?", a întrebat el.

El a afirmat că pe viitor ţara sa nu va mai face afaceri cu statele occidentale, care "au conspirat împotriva noastră". "Vom investi de acum în Rusia, India şi China", a declarat Kadhafi.

"Occidentul poate fi uitat", a afirmat el, adăugând că face o excepţie în ceea ce priveşte Germania, care are o atitudine "raţională".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici