Kadhafi recutează femei pentru luptele cu rebelii. Voluntarele se antrenează într-o tabără la Bani Walid

Femei de toate vârstele au răspuns unui apel de recrutare de voluntari, lansat de Muammar Kadhafi, care are nevoie de forţe proaspete în luptele purtate cu rebelii, care încearcă să pună capăt regimului său de 42 de ani.

315 afișări
Imaginea articolului Kadhafi recutează femei pentru luptele cu rebelii. Voluntarele se antrenează într-o tabără la Bani Walid

Kadhafi recutează femei pentru luptele cu rebelii. Voluntarele se antrenează într-o tabără la Bani Walid (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Femei din fieful colonelului Kadhafi, Tripoli, dar şi din împrejurimi, se antrenează într-o tabără, la Bani Walid (sud), unde învaţă să utilizeze arme, un lucru destul de frecvent în această ţară, în care fetele primesc antrenament militar în şcoli. După 100 de zile de bombardamente NATO şi continuarea confruntărilor cu rebelii, Kadhafi recurge la orice mijloace pentru a păstra puterea, comentează CNN.

La tabăra de antrenamente din Bani Walid, femeile se antrenează să îl "apere pe Muammar (Kadhafi) şi ţara", a declarat sergentul Faraj Ramadan, o femeie care antrenează alte femei să utilizeze armele. "Se antrenează să le folosească, să le asambleze şi să le dezasambleze şi să tragă", a precizat ea, adăugând că femeile "sunt antrenate şi au obţinut scoruri excelente".

Fatima Masoud, în vârstă de aproximativ 40 de ani, care a urmat un antrenament, a declarat că i-a plăcut. Ea a spus că venea zilnic de la serviciu, în domeniul textil, după-amiaza, pentru a se antrena. "Mi-a plăcut să mă antrenez şi să-mi apăr ţara, iar acum antrenez femei de toate vârstele să mânuiască arme", a subliniat ea.

Nu este clar câte femei au răspuns apelului lui Kadhafi sau câte au absolvit programul de la Bani Walid, dar unele femei luptă alături de forţele guvernamentale. Guvernul lui Kadhafi susţine că a înarmat peste un milion de civili de la începutul rebeliunii, afirmaţie pe care CNN precizează că nu o poate verifica din surse independente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici