Kadri Simson, comisarul european pentru energie:" Europa are o infrastructură de gaze robustă"

Uniunea Europeană discută cu partenerii despre potenţialul de creştere a livrărilor de gaze către blocul comunitar, a declarat comisarul european pentru energie, Kadri Simson, după o întâlnire cu miniştrii europeni ai energiei, care a avut loc sâmbătă în Franţa, anunţă Reuters.

676 afișări
Imaginea articolului Kadri Simson, comisarul european pentru energie:" Europa are o infrastructură de gaze robustă"

Sursa Foto-Wikipedia Commons

O criză a aprovizionării cu gaze în Europa,pusă pe seama livrărilor insuficiente din Rusia, a dus la creşterea preţurilor la energie. Moscova neagă manipularea livrărilor.

Simson a declarat că va participa la conferinţe în Azerbaidjan şi la Washington în luna februarie pentru a discuta modalităţile de creştere a livrărilor de gaze către Europa.

"Nivelurile de stocare a gazelor în UE sunt semnificativ mai mici decât de obicei în această perioadă a anului", a declarat ea reporterilor.

Miniştrii reuniţi în oraşul Amiens au discutat despre incertitudinea de pe piaţă cauzată de criza din Ucraina şi de scăderile semnificative ale fluxurilor din Rusia din ultimele luni, a precizat Simson.

"Mesajul meu este că Europa are o infrastructură de gaze robustă, bine diversificată şi rezistentă şi proceduri clare de solidaritate în caz de urgenţă", a spus Simson.

Cancelarul Olaf Scholz a semnalat în această săptămână că Germania ar putea fi pregătită să discute despre oprirea gazoductului Nord Stream 2 - care urmează să transporte gazul rusesc în Germania ocolind Ucraina - în cazul în care Rusia atacă Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici