Testare în masă la Beijing. Temerile legate de COVID-19 cresc înainte de startul Jocurilor Olimpice

Beijingul a raportat 12 noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, cu 12 zile înainte ca oraşul să găzduiască Jocurile Olimpice de iarnă, iar testele în masă au fost introduse în trei zone în încercarea de a limita epidemia.

148 afișări
Imaginea articolului Testare în masă la Beijing. Temerile legate de COVID-19 cresc înainte de startul Jocurilor Olimpice

Capitala a înregistrat sâmbătă nouă pacienţi simptomatici cu coronavirus şi trei cazuri asimptomatice, toate depistate în instalaţiile de depozitare cu lanţ rece folosite pentru manipularea alimentelor importate, potrivit publicaţiei de stat Global Times.

Toţi noii infectaţi sunt angajaţi sau au legătură cu două facilităţi de depozitare a fructelor din districtul Fengtai, în partea de sud-vest a oraşului.

Având în vedere că doar 63 de cazuri au fost raportate sâmbătă în întreaga populaţie de 1,402 miliarde de locuitori ai Chinei, 12 într-un singur district au făcut să sune alarma.

În total, 34 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în Beijing de când acest focar a fost detectat pentru prima dată pe 15 ianuarie.

Pe lângă depozite, o clădire rezidenţială şi un restaurant au fost închise temporar.

Toţi rezidenţii din trei comunităţi din apropiere sunt testaţi pentru a găsi orice potenţial purtător.

Autorităţile sanitare din oraş au cerut rezidenţilor care au fost în oricare dintre locurile pe care se ştie că le-au vizitat persoanele cu COVID-19 să anunţe oficialii şi să facă imediat teste.

În contextul în care mai sunt mai puţin de două săptămâni până la Jocurile Olimpice, autorităţile sanitare din Beijing au cerut districtelor să menţină „modul de urgenţă complet", deoarece continuă să fie raportate cazuri pozitive.

Oraşele din întreaga China au impus restricţii mai stricte în ultimele săptămâni, în încercarea de a controla noi focare, în timp ce vizitatorii interni din Beijing se confruntă cu teste suplimentare.

Jocurile Olimpice, fără public

Spectatorii internaţionali au fost excluşi de la Beijing 2022 din cauza îngrijorărilor legate de COVID-19, iar organizatorii au confirmat săptămâna aceasta că nici publicul larg din China nu va putea cumpăra bilete.

Grupuri selecte vor fi invitate la evenimentele olimpice şi paralimpice conform planurilor actuale.

Ştafeta Torţei va fi, de asemenea, izolată de public pentru a înăbuşi răspândirea COVID-19.

„Această ştafetă a torţei va acorda întotdeauna prioritate siguranţei", a declarat Yang Haibin, un oficial de la Biroul Municipal de Sport din Beijing.

„Ţinând cont de măsurile de prevenire a epidemiei, Ştafeta Torţei şi activităţile ceremoniale vor fi organizate în locuri închise sigure şi controlabile".

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Beijing 2022 va avea loc pe 4 februarie, iar Jocurile se vor încheia pe 20 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici