Kiev a primit 9.000 de teste pentru depistarea coronavirusului. Anunţul făcut de Vitali Klitschko

Primarul din capitala Ucrainei, Vitali Klitschko, a reuşit să aducă 9.000 de teste pentru depistarea noului coronavirus.

461 afișări
Imaginea articolului Kiev a primit 9.000 de teste pentru depistarea coronavirusului. Anunţul făcut de Vitali Klitschko

Kiev a primit 9.000 de teste pentru depistarea coronavirului. Anunţul făcut de Vitali Klitschko

 

"Autorităţile oraşului au oferit medicilor de familie, serviciilor de urgenţă şi tuturor facilităţilor de asistenţă medicală kituri de testare rapidă pentru detectarea coronavirusului. În general, din testele comandate şi achiziţionate, oraşul a primit deja 9.000 de teste şi continuăm să le cumpărăm", a spus Klitschko conform publicaţiilor din Urcraina.

Potrivit acestuia, spitalele din Kiev au 380 de dispozitive artificiale de ventilaţie pulmonară, dintre care 93 localizate în spitalele alese pentru spitalizarea persoanelor cu Covid-19. În Kiev sunt infectate 40 de persoane cu coronavirus, iar în toată Ucraina sunt 162 de cazuri.
 
Vitali Klitschko, în vârstă de 48 de ani, a fost ales primar al Kievului în mai 2014 şi apoi reales în noiembrie 2015.
 
"Având în vedere răspândirea rapidă a coronavirusului, trebuie să luăm măsuri mai eficiente pentru a limita contactul social în oraşul nostru. Din acest motiv, luni, 23 martie, transportul public din capitală îi va duce doar pe acei pasageri care merg la serviciu la întreprinderi critice: cei care lucrează la spitale, salvatorii, procurorii, lucrătorii de la serviciile de urilitate publică, personalul din magazine şi farmacii",  spunea Klitschko.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici