Kievul încearcă să găsească fragmente ale rachetei de tip Buk care ar fi provocat prăbuşirea MH17

Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a subliniat marţi că pentru încheierea anchetei privind prăbuşirea cursei MH17 sunt necesare fragmente ale rachetei de tip Buk care ar fi provocat catastrofa aviatică din estul Ucrainei, relatează agenţia Ukrinform, în pagina electronică.

393 afișări
Imaginea articolului Kievul încearcă să găsească fragmente ale rachetei de tip Buk care ar fi provocat prăbuşirea MH17

Kievul încearcă să găsească fragmente ale rachetei de tip Buk care ar fi provocat prăbuşirea MH17(Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit SBU, autorităţile ucrainene trebuie să desfăşoare operaţiunile de căutare suplimentare la locul avionului malaysian, pentru a găsi fragmente ale rachetei care a provocat accidentul.

"Avem nevoie de reprezentanţi OSCE pentru a investiga crimele împotriva umanităţii din estul Ucrainei. Ei vor efectua în continuare expertize internaţionale, pentru a finaliza ancheta privind prăbuşirea zborului MH17", a declarat şeful SBU, Valentin Nalivaicenko.

"La rândul lor, anchetatorii ucraineni şi partea olandeză trebuie să se deplaseze la locul accidentului, pentru a găsi fragmente ale rachetei de tip Buk", a adăugat el.

Potrivit lui Nalivaicenko "doar după găsirea acestor fragmente, vom putea anunţa cine este responsabil de producerea accidentului, fiind vorba de Rusia".

Avionul companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit la 17 iulie în estul Ucrainei, într-o zonă în care aveau loc confruntări violente între forţele ucrainene şi insurgenţii proruşi.

Prăbuşirea avionului s-a soldat cu 298 de victime, dintre care 193 de olandezi.

Ucraina şi Occidentul i-au acuzat pe separatiştii proruşi că au doborât avionul cu o rachetă de tip sol-aer, furnizată de Rusia. Moscova şi rebelii au negat acuzaţia, acuzând în schimb Guvernul ucrainean de atac. Rusia nu joacă niciun rol în investigaţia penală, care a fost perturbată de confruntări armate continue în apropiere de locul prăbuşirii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici