Rusia: Ucraina poartă întreaga responsabilitate pentru prăbuşirea avionului MH17

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a apreciat miercuri că Kievul poartă "întreaga responsabilitate" pentru prăbuşirea zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines, în iulie, în estul Ucrainei, întrucât catastrofa s-a produs pe teritoriul său.

818 afișări
Imaginea articolului Rusia: Ucraina poartă întreaga responsabilitate pentru prăbuşirea avionului MH17

Rusia: Ucraina poartă întreaga responsabilitate pentru prăbuşirea avionului MH17 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Catastrofa a avut loc în spaţiul aerian al Ucrainei, care poartă întreaga responsabilitate pentru ceea ce s-a întâmplat", a declarat ministrul, în cursul unei întrevederi la Moscova cu omologul său malaysian, Hishammuddin Hussein.

"Dacă Ucraina şi-ar fi rezolvat problemele interne fără să recurgă la forţele armate (...), fără a utiliza artilerie grea, inclusiv rachete, fără utilizarea aviaţiei (...), sunt convins că această tragedie nu s-ar fi întâmplat", a adăugat Şoigu.

Declaraţia oficialului rus a intervenit la o zi după ce la Haga a fost publicat raportul preliminar privind cauzele prăbuşirii avionului Boeing al Malaysia Airlines la 17 iulie în estul Ucrainei, într-o zonă în care aveau loc confruntări violente între forţele ucrainene şi insurgenţii proruşi.

Avionul companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit la 17 iulie în estul Ucrainei, într-o zonă în care aveau loc confruntări violente între forţele ucrainene şi insurgenţii proruşi.

Prăbuşirea avionului s-a soldat cu 298 de victime, dintre care 193 de olandezi.

Potrivit raportului preliminar al anchetatorilor olandezi, prezentat marţi, avionul Boeing a fost doborât de "un mare număr de proiectile de mare viteză". Raportul nu oferă însă nicio informaţie cu privire la natura "proiectilelor" sau la provenienţa lor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici