Kievul prelungeşte cu 12 ore armistiţiul în estul Ucrainei

Consiliul ucrainean pentru securitatea naţională a decis prelungirea cu 12 ore a armistiţiului în estul Ucrainei, în încercarea de a permite relansarea negocierilor, afirmă surse citate de ziarul The Guardian.

295 afișări
Imaginea articolului Kievul prelungeşte cu 12 ore armistiţiul în estul Ucrainei

Kievul prelungeşte cu 12 ore armistiţiul în estul Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Armitiţiul, decretat de preşedintele Petro Poroşenko acum o săptămână, urma să expire vineri la ora 22.00 (22.00, ora României), însă Administraţia de la Kiev l-a prelungit până sâmbătă la ora 10.00 (10.00, ora României).

Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a avertizat că vor exista "riposte dure şi adecvate" împotriva insurgenţilor proruşi care nu predau armele şi nu respectă armistiţiul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici