Kim Jong-Un, despre incidentul din Marea Japoniei: Testul balistic al Coreei de Nord a fost un avertisment pentru „agresorii” sud-coreeni

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat vineri că testul balistic efectuat joi de către Coreea de Nord a fost un avertisment pentru „agresorii” din Coreea de Sud, care continuă să importe armament şi să efectueze exerciţii militare comune, relatează Reuters.

6522 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-Un, despre incidentul din Marea Japoniei: Testul balistic al Coreei de Nord a fost un avertisment pentru „agresorii” sud-coreeni

Kim Jong-Un: Testul balistic al Coreei de Nord a fost un avertisment pentru „agresorii” sud-coreeni

„Nu putem decât să dezvoltăm sisteme de armament super-puternice pentru a înlătura ameninţările potenţiale şi directe la securitatea ţării noastre, care vin din sud”, a declarat Kim Jong-Un, conform agenţiei de presă nord-coreene KCNA.

Liderul nord-coreean a urmărit personal testul balistic efectuat joi dimineaţă.

Coreea de Nord a lansat două rachete cu rază scurtă de acţiune în direcţia Mării Japoniei, potrivit Statului Major al Armatei (JCS) din Coreea de Sud.

Testul Phenianului este primul de acest tip după ce preşedintele american, Donald Trump şi omologul său nord-coreean, Kim Jong-un, au convenit să discute din nou despre denuclearizarea Peninsulei Coreene.

Proiectilele au fost lansate din apropierea oraşului Wonsan, aflat în estul ţării. Acestea au parcurs aproximativ 430 de kilometri şi au atins o altitudine de 50 de kilometri, înainte de a se prăbuşi în Marea Japoniei, a anunţat un oficial din cadrul Ministerului sud-coreean al Apărării.

Ambele rachete lansate de Coreea de Nord au zburat peste 600 de kilometri

Ambele rachete cu rază scurtă de acţiune lansate joi dimineaţă de Coreea de Nord au zburat pe o distanţă de peste 600 de kilometri, a transmis un purtător de cuvânt al armatei sud-coreene, citat de Reuters.

Coreea de Sud şi Statele Unite au emis o constatare comună a testului balistic.

Conform documentului, cele două rachete lansate sunt un model noi de proiectil cu rază scurtă de acţiune, care are caracteristici similare cu racheta rusească SS-26 Iskander.

Iniţial, armata sud-coreeană a transmis că prima rachetă a zburat pe o distanţă de aproximativ 430 de kilometri, iar a doua aproximativ 690 de kilometri, înainte de a se prăbuşi în Marea Japoniei.

De asemenea, Statele Unite şi Coreea de Sud au anunţat vineri că rachetele lansate de Coreea de Nord nu sunt o ameninţare directă pentru cele două ţări şi „nu au un impact asupra strategiei de apărare”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici