Kim Jong-un şi premierul sud-coreean Chung Hong-won, în inspecţie la frontiera maritimă

Liderul nord-coreean Kim Jong-un şi premierul sud-coreean Chung Hong-won au efectuat vizite, pe rând, la frontiera maritimă comună din Marea Galbenă, unde confruntări sângeroase au intensificat tensiunile dintre cele două ţări în ultimii ani.

1268 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-un şi premierul sud-coreean Chung Hong-won, în inspecţie la frontiera maritimă

Kim Jong-un şi premierul sud-coreean Chung Hong-won au efectuat vizite la frontiera maritimă

Această linie de demarcaţie trasată de către ONU după Războiul din Coreea (1950-1953) este contestată de către Phenian. În 2010, artileria nord-coreeană a bombrdat Insula Yeonpyeong, omorând patru persoane, inclusiv doi civili.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a inspectat joi această unitate de artilerie, cu ocaiza unui exerciţiu tactic cu muniţie reală, potrivit agenţiei KCNA.

"Un război modern este un război de artilerie", a declarat Kim Jong-un, care a desemnat, săptămâna aceasta, insula vecină Baengnyeong drept prima ţintă în caz de conflict.

Coreea de Nord a ameninţat, în ultimele zile, cu un "război termonuclear", avertizând Statele Unite că se expun unei "lovituri nucleare preventive" şi a denunţat luni armistiţiul din 1953.

La originea acestei situaţii explozive se află lansarea cu succes în decembrie a unei rachete cu rază lungă de acţiune, considerată de Seul şi aliaţii săi o rachetă balistică, urmată de al treilea test nuclear, în februarie, şi noi sancţiuni, adoptate vineri, de către Consiliul de Securitate al ONU.

Premierul sud-coreean Chung Hong-won a vizitat, la rându său, Insula Yeonpyeong, îndemnând trupele sud-coreene să fie pregătite în eventualitatea unei agresiuni nord-coreene.

"Voi sunteţi pavăza care apără vieţile şi bunurile populaţiei. Cu acest titlu, vă cer să fiţi perfect pregătiţi (...) să răspundeţi în mod adecvat oricărei provocări nord-coreene", a declarat Chung Hong-won, citat de agenţia de presă Yonhap.

Un tratat de pace nu a fost semnat niciodată, ceea ce însemană că cei doi vecini se află, în mod teoretic, în război.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici