Kosovo celebrează cinci ani de la proclamarea "ireversibilă" a independenţei

Kosovo celebrează, duminică, cinci ani de la proclamarea independenţei faţă de Serbia, preşedintele Atifete Jahjaga catalogând decizia drept "ireversibilă".

478 afișări
Imaginea articolului Kosovo celebrează cinci ani de la proclamarea "ireversibilă" a independenţei

Kosovo celebrează cinci ani de la proclamarea "ireversibilă" a independenţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Republica Kosovo este o realitate incontestabilă şi ireversibilă", a declarat Jahjaga într-un discurs televizat.

Trupele Forţei de Securitate din Kosovo (KSF) au defilat în aplauzele a mii de persoane, în cursul evenimentelor organizate în centrul capitalei Priştina.

Într-un mesaj adresat cu această ocazie, secretarul de Stat american, John Kerry, a încurajat autorităţile kosovare să depună eforturi pentru "construirea unor instituţii democratice solide (...), să promoveze statul de drept şi să intensifice acţiunile pentru integrarea europeană".

Aproximativ 100 de ţări, inclusiv majoritatea statelor membre UE, recunosc independenţa Kosovo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici