Kremlinul critică Occidentul pentru reacţia "modestă" faţă de atacul asupra unui spital rus în Alep

Moscova regretă reacţia "modestă" a comunităţii internaţionale în legătură cu bombardarea unui spital de campanie din Alep, operat de forţele ruse, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului,dar s-a ferit să sugereze cine ar putea să se afle în spatele atacului, scrie agenţia Tass.

624 afișări
Imaginea articolului Kremlinul critică Occidentul pentru reacţia "modestă" faţă de atacul asupra unui spital rus în Alep

Kremlinul critică Occidentul pentru reacţia "modestă" faţă de atacul asupra unui spital rus în Alep (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

"Regretăm că lumea, inclusiv partenerii noştri din Statele Unite, reacţionează mai mult decât modest la tragedia reprezentată de bombardarea spitalului nostru din Siria", a declarat Peskov.

"Bombardamentul a avut loc, a fost vizat, şi asta arată că militanţii care au efectuat atacul aveau coordonatele", a declarat oficialul rus, care însă a evitat să sugereze cine ar putea să se afle în spatele acestei acţiuni.

"Regretăm că partea rusă este acum de fapt singura care încearcă să ofere asistenţă umanitară cetăţenilor care părăsesc estul Alepului, fugind din captivitatea militanţilor. Am aprecia o poziţie mai activă a partenerilor noştri occidentali în acest context", a mai adăugat reprezentantul Kremlinului.

Anterior, Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a acuzat că în afară de rebeli, "sunt vinovaţi şi cei care îi instigă, cei care au creat aceste bestii umane şi le-au numit «opoziţie» pentru a scăpa ei de povară".

"Da, susţinătorii teroriştilor din SUA, Marea Britanie şi Franţa, precum şi alte ţări care îi ajută sunt vinovaţi", a subliniat Konaşenkov, citat de site-ul agenţiei Tass.

Doi medici militari ruşi au fost ucişi, iar altul a fost rănit într-un atac cu obuze lansat luni de opoziţia siriană asupra unui spital din oraşul Alep, a anunţat Ministerul rus al Apărării

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici