Kurzii au descoperit un tunel săpat de membrii grupării Stat Islamic la graniţa Siriei cu Turcia

Forţele kurde au descoperit un tunel lung de 400 de metri săpat de militanţii grupării Stat Islamic în apropiere de graniţa Turciei cu Siria, a declarat un purtător de cuvânt al miliţiilor, citat de Associated Press în pagina electronică.

607 afișări
Imaginea articolului Kurzii au descoperit un tunel săpat de membrii grupării Stat Islamic la graniţa Siriei cu Turcia

Kurzii au descoperit un tunel săpat de membrii grupării Stat Islamic la graniţa Siriei cu Turcia (Imagine: Hepta)

Unitatea de Protecţie a Poporului Kurd (YPG) a descoperit un tunel pe jumătate terminat, după ce a capturat oraşul de graniţă Tal Abyad săptămâna trecută, a afirmat purtătorul de cuvânt Redur Khalil. El a precizat că nu este clar dacă tunelul urma să ajungă în Turcia, întrucât la un anumit punct se desparte în două direcţii.

Un tunel care face legătura între Turcia şi teritoriul controlat de gruparea teroristă Stat Islamic ar putea explica felul în care extremişti musulmani din toată lumea au reuşit să treacă frontiera turcă pentru a se alătura organizaţiei radicale, care ocupă părţi importante din teritoriul Siriei şi Irakului.

YPG a înlăturat gruparea Stat Islamic din Tal Abyad săptămâna trecută, întrerupând o rută de aprovizionare vitală către capitala autoproclamată a organizaţiei, Raqqa.

Avansul kurzilor a determinat mii de sirieni să se refugieze din calea luptelor şi să fugă în Turcia, dar sute dintre ei au început să revină în Siria după ce Turcia a redeschis un punct de trecere a frontierei luni.

Autorităţile locale din provincia Sanliurfa au confirmat luni că punctul de trecere a frontierei a fost redeschis şi sirienii încep să se întoarcă în ţara lor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici