Jihadişti din cadrul Stat Islamic au plasat explozibili la Palmira, anunţă OSDO

Jihadişti din cadrul reţelei extremiste sunnite Stat Islamic (SI) au plasat explozibili în oraşul istoric Palmira, în deşertul sirian, care se află pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, a anunţat duminică Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează BBC News Online.

386 afișări
Imaginea articolului Jihadişti din cadrul Stat Islamic au plasat explozibili la Palmira, anunţă OSDO

Jihadişti din cadrul Stat Islamic au plasat explozibili la Palmyra, anunţă OSDO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

OSDO, cu sediul în Marea Britanie, a anunţat că nu se ştie dacă jihadiştii din cadrul SI intenţionează să detoneze explozibilii plasaţi la Palmira.

Reţeaua Stat Islamic a ocupat Palmira la sfârşitul lui mai.

Acest oraş este cunoscut pentru complexul său arheologic şi are de asemenea valoare simbolică pentru că găzduieşte cea mai cunoscută închisoare politică din Siria, unde sute de deţinuţi islamişti au fost masacraţi în 1980, după o tentativă eşuată de asasinare a fostului preşedinte Hafez al-Assad, tatăl actualului preşedinte sirian Bashar al-Assad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici