Lanţ uman în jurul sinagogii la care a fost ucis un evreu în atacurile din Copenhaga

Mii de persoane de diverse religii au format sâmbătă un lanţ uman în jurul sinagogii din Copenhaga în faţa căreia a fost ucis un paznic evreu, în atacurile comise luna trecută în capitala daneză, relatează AP.

151 afișări
Imaginea articolului Lanţ uman în jurul sinagogii la care a fost ucis un evreu în atacurile din Copenhaga

Lanţ uman în jurul sinagogii la care a fost ucis un evreu în atacurile din Copenhaga (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Organizatorul, Niddal El-Jabr, a declarat că scopul mitingului a fost să arate unitatea şi să "trimită un semnal puternic" că "este necesar ca evreii să-şi practice religia în pace".

Mitingul de sâmbătă are loc în urma unei serii de evenimente simbolice similare, organizate în ultimele săptămâni în Scandinavia.

Primarul Copenhagăi a participat la 27 februarie la un "cerc al păcii", în apropiere de piaţa primăriei. Poliţia a interzis la acea dată orice evenimente la sinagogă, invocând motive de securitate.

Omar El-Hussein l-a ucis pe 15 februarie pe Dan Uzan, paznicul sinagogii, după ce l-a împuşcat mortal pe regizorul danez Finn Noergaard la un seminar pe tema libertăţii de exprimare şi blasfemiei într-o cafenea din Copenhaga.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici