Lavrov: Rusia va considera avioanele occidentale F-16 trimise în Ucraina drept o ameninţare "nucleară" / România şi alte 10 ţări au lansat o coaliţie pentru antrenarea piloţilor ucraineni pe avioane de luptă F-16

Rusia va considera avioanele occidentale F-16 trimise în Ucraina drept o ameninţare "nucleară" din cauza capacităţii lor de a transporta arme atomice, a declarat joi ministrul de externe Serghei Lavrov.

1605 afișări
Imaginea articolului Lavrov: Rusia va considera avioanele occidentale F-16 trimise în Ucraina drept o ameninţare "nucleară" / România şi alte 10 ţări au lansat o coaliţie pentru antrenarea piloţilor ucraineni pe avioane de luptă F-16

Lavrov: Rusia va considera avioanele occidentale F-16 trimise în Ucraina drept o ameninţare "nucleară" / România şi alte 10 ţări au lansat o coaliţie pentru antrenarea piloţilor ucraineni pe avioane de luptă F-16

"Vom considera simplul fapt că forţele armate ucrainene dispun de astfel de sisteme drept o ameninţare din partea Occidentului în sfera nucleară", a declarat Lavrov, citat de Ministerul rus de Externe.

Declaraţiile lui Lavrov vin după ce la Summitul NATO proiectul de antrenare a piloţilor ucrainieni a intrat pe ultima sută de metri.

Ministrul ucrainean al Apărării Oleksi Reznikov şi şefii a 11 ţări occidentale au semnat un memorandum privind crearea unei coaliţii pentru antrenarea piloţilor ucraineni pe avioane de luptă F-16.

Coaliţia este formată din Danemarca, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Suedia şi Canada.

„Coaliţia este pregătită să ia în considerare mijloace de acordare către Ucraina de capabilităţi F-16 complet funcţionale. Avioanele F-16 vor proteja cerul Ucrainei şi flancul estic al NATO. Forţele aeriene ucrainene sunt pregătite să le stăpânească cât mai repede posibil”, a declarat Oleksi Reznikov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici