Leon Panetta: Statele Unite trebuie să intensifice ofensiva contra grupului terorist Stat Islamic

Statele Unite trebuie să intensifice ofensiva împotriva grupului Stat Islamic în Irak şi Siria (SIIS) dacă vor să atingă obiectivul de distrugere a organizaţiei teroriste sunnite, recomandă fostul secretar al Apărării Leon Panetta.

189 afișări
Imaginea articolului Leon Panetta: Statele Unite trebuie să intensifice ofensiva contra grupului terorist Stat Islamic

Leon Panetta: Statele Unite trebuie să intensifice ofensiva contra grupului terorist Stat Islamic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cu grupul Stat Islamic, Statele Unite se confruntă cu un nou capitol de ameninţări teroriste", a explicat Leon Panetta, citat de CNN.

"Organizaţia teroristă este bine finanţată; de aceea, trebuie să efectuăm operaţiuni ofensive foarte eficiente, în fiecare zi a săptămânii", a subliniat Panetta.

"Este important să înţelegem că avem de-a face cu un inamic pe care nu îl putem ignora, evitând să îl confruntăm", a spus Panetta, care a fost secretar al Apărării şi director CIA în timpul Administraţiei Barack Obama.

Referindu-se la solicitarea făcută de preşedintele Barack Obama pentru a obţine aprobarea Congresului în ofensiva contra organizaţiei teroriste SIIS, Panetta a avertizat că "o disfuncţionalitate totală la Washington ar fi cea mai mare ameninţare la adresa siguranţei naţionale".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici