Lider al Frăţiei musulmane: Nu vom permite o lovitură de stat împotriva preşedintelui

Un lider al Frăţiei musulmane a prevenit opoziţia vineri că mişcarea sa nu va permite o "lovitură de stat" în Egipt, cu două zile înainte de o importantă adunare ostilă preşedintelui Mohamed Morsi.

191 afișări
Imaginea articolului Lider al Frăţiei musulmane: Nu vom permite o lovitură de stat împotriva preşedintelui

Mohamed Morsi, preşedintele Egiptului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu vom permite o lovitură de stat împotriva preşedintelui", a declarat Mohamed al-Beltagni în faţa a zeci de mii de susţinători ai preşedintelui reuniţi în regiunea Cairo.

Mohamed Morsi, care trebuie să sărbătorească duminică prima aniversare a învestiturii sale la preşedinţie, a fost ales acum mai bine de un an după îndepărtarea regimului preşedintelui Hosni Mubarak în februarie 2011 în urma unei revolte populare.

"Voi nu sunteţi a doua revoluţie iar noi nu suntem Mubarak. Noi am participat la revoluţie (în 2011)", a declarat la adresa opoziţiei acest lider al Frăţiei musulmane, din care face parte Morsi.

Manifestaţii rivale reunind zeci de mii de persoane au avut loc vineri în Egipt, o ţară profund divizată între cei pro şi cei anti-Morsi.

Mişcarea populară Tamarrod (rebeliune, în arabă) a făcut apel la manifestaţii duminică pentru a cere plecarea lui Morsi şi organizarea unor alegeri prezidenţiale anticipate.

Susţinătorii lui Morsi apreciază că acesta curăţă instituţiile după decenii de corupţie, iar opozanţii săi îl acuză de concentrarea puterii în mâinile Frăţiei musulmane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici