PROTESTE ÎN EGIPT: Un cetăţean american, ucis în confruntările din Egipt

Un cetăţean american a fost ucis vineri, la Alexandria (nord), în confruntări între susţinători şi opozanţi ai preşedintelui egiptean Mohamed Morsi la Alexandria (nord), ridicând la doi morţi bilanţul violenţelor, conform televiziunii de stat şi surselor medicale şi din securitate.

364 afișări
Imaginea articolului PROTESTE ÎN EGIPT: Un cetăţean american, ucis în confruntările din Egipt

PROTESTE ÎN EGIPT: Jurnalist american, ucis în confruntări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Iniţial, televiziunea publică a anunţat "moartea unui fotograf-jurnalist de naţionalitate americană în confruntări în Alexandria".

O sursă medicală a confirmat pentru AFP "decesul unui cetăţean american în vârstă de 21 de ani, atins de tiruri cu alice şi transportat la spital".

Ambasada Statelor Unite la Cairo a anunţat că anchetează aceste informaţii.

"Suntem la curent cu informaţiile despre moartea unui cetăţean american. Căutăm să le confirmăm", a declarat pentru AFP un responsabil al ambasadei.

Şeful securităţii de la Alexandria (nord), Amine Ezzedine, a confirmat că un american "care făcea fotografii" a fost ucis în confruntări. Ezzedine a mai indicat că americanul lucra la centrul cultural american din Alexandria.

Un egiptean a fost de asemenea ucis în ciocnirile din Alexandria, conform surselor medicale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici