Liderul Hamas: Respingem orice tentativă de dezarmare

Liderul mişcării islamiste palestiniene Hamas Khaled Meshaal a respins joi orice tentativă care vizează dezarmarea combatanţilor săi în Fâşia Gaza, una dintre cererile Israelului pentru un acord pe termen lung.

252 afișări
Imaginea articolului Liderul Hamas: Respingem orice tentativă de dezarmare

Khlaed Meshaal

"Armele rezistenţei sunt sacre. Şi nu vom accepta ca ele să fie la ordinea zilei" a negocierilor viitoare prevăzute prin acordul de încetare a focului în Fâşia Gaza, a declarat Meshaal, într-o conferinţă de presă la Doha (Qatar) unde trăieşte în exil.

"Acest lucru nu poate fi obiectul unor negocieri. Nimeni nu poate dezarma Hamas şi rezistenţa sa", a adăugat el, sfidându-l astfel pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, care califică dezarmarea mişcării islamiste drept condiţie prealabilă pentru orice acord pe termen lung.

Un acord de încetare a focului între Israel şi islamiştii palestinieni a intrat în vigoare marţi, după 50 de zile de război, soldat cu peste 2.140 de morţi şi 11.000 de răniţi în Fâşia Gaza şi 70 de morţi de partea Israelului.

Acordul prevede o relaxare a blocadei impuse Fâşiei Gaza de către Israel, începând din 2006, care îi afectează pe cei 1,8 milioane de locuitori ai enclavei palestiniene.

În afara demilitarizării, redeschiderea aeroportului şi portului din Gaza urmează să fie negociate la Cairo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici