Liderul suprem iranian le cere palestinienilor să continue lupta armată împotriva Israelului

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, le-a cerut palestinienilor să continue lupta armată împotriva Israelului şi să o extindă în Cisiordania, a anunţat miercuri agenţia oficială de presă Irna.

293 afișări
Imaginea articolului Liderul suprem iranian le cere palestinienilor să continue lupta armată împotriva Israelului

Liderul suprem iranian le cere palestinienilor să continue lupta armată împotriva Israelului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Singura modalitate de a face faţă acestui regim sălbatic (Israelului) este de a continua rezistenţa, lupta armată şi de a o extinde în Cisiordania", a declarat numărul unu iranian într-un discurs susţinut în faţa unor studenţi.

"Singura soluţie realistă este dispariţia Israelului, însă aceasta nu înseamnă anihilarea poporului evreu din această regiune", a spus el.

El a adăugat că Iranul a propus organizarea unui "referendum" în acest sens, cu participarea tuturor "oamenilor care trăiesc şi aparţin acestei regiuni", în special a refugiaţilor palestinieni.

"Astfel, acest regim uzurpator şi marionetă va dispărea", a adăugat el. Aceasta este poziţia clasică a Iranului, care refuză soluţia a două state.

Iranul, care nu recunoaşte statul Israel, sprijină grupările islamiste palestiniene în lupta pe care o duc împotriva statului evreu. Teheranul este acuzat că sprijină militar şi financiar mişcările Hamas şi Jihadul Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici