Liderul transnistrean Evgheni Şevciuk s-a întâlnit cu Dmitri Rogozin, la Moscova

Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, s-a întâlnit joi, la Moscova, cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin, relatează agenţia transnistreană Novosti PMR.

356 afișări
Imaginea articolului Liderul transnistrean Evgheni Şevciuk s-a întâlnit cu Dmitri Rogozin, la Moscova

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursul acestei întâlniri, au fost abordate subiecte legate de situaţia social-economică din Transnistria şi influenţa crizei din Ucraina asupra regiunii din stânga Nistrului.

Tototdată, Şevciuk şi Rogozin au discutat despre consecinţele pe care le poate avea semnarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Potrivit serviciului de presă al preşedinţiei de la Tiraspol, o "atenţie deosebită a fost acordată situaţiei cetăţenilor ruşi care locuiesc în Transnistria".

De asemenea, Şevciuk a avut în cursul zilei întrevederi cu reprezentanţii mai multor ministere din Rusia.

Concomitent cu această întâlnire, la Viena, a avut loc o nouă rundă de negocieri în formatul 5+2 (între Chişinău şi Tiraspol, cu Rusia, Ucraina şi OSCE ca mediatori şi Uniunea Europeană şi Statele Unite ca observatori).

În cadrul acesteia, s-a discutat despre situaţia şcolilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană, precum şi despre "blocada economică" denunţată de Tiraspol.

Anterior, Evgheni Şevciuk şi Dmitri Rogozin au avut o întâlnire, pe 9 mai, la Tiraspol, când vicepremierul rus a primit petiţii ale locuitorilor din Transnistria privind independenţa regiunii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici