Liderul UKIP, Nigel Farage, respinge o provocare la duel lansată de un aristocrat polonez - VIDEO

Liderul partidului britanic antieuropean şi antiimigraţie UKIP, Nigel Farage, care a fost provocat la un duel de un aristocrat polonez "sătul" de atitudinea negativă faţă de imigranţii polonezi, a refuzat pe motiv că încearcă să ţină violenţa departe de campania electorală, relatează Radio Polonia.

182 afișări
Imaginea articolului Liderul UKIP, Nigel Farage, respinge o provocare la duel lansată de un aristocrat polonez - VIDEO

Liderul UKIP, Nigel Farage, respinge o provocare la duel lansată de un aristocrat polonez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderul UKIP a fost provocat la un duel de aristocratul polonez Jan Zylinski, care a crescut în Marea Britanie.

Zylinski a afirmat într-o înregistrare video postată pe YouTube că s-a "săturat de discriminarea polonezilor din această ţară". "Cel mai idiot exemplu pe care l-am auzit este dat de Nigel Farage, care a acuzat imigranţii de blocajele în trafic de pe autostrada M40", a adăugat el.

Prezentând sabia tatălui său, Zylinski a afirmat că ar vrea să "rezolve această problemă într-un mod tradiţional pentru un aristocrat polonez din secolul al XVIII-lea şi un gentleman englez". El a sugerat că un loc potrivit pentru desfăşurarea duelului ar fi Hyde Park din Londra.

Zylinski a precizat că, dacă sabia lui Farage este "puţin ruginită", ar putea participa la un "duel al cuvintelor" la un post de televiziune, înaintea alegerilor generale din Marea Britanie, care se vor desfăşura la 7 mai.

Farage a respins însă provocarea lansată de aristocratul polonez. "Nu intenţionez să accept oferta", a declarat el, adăugând: "Am încercat să ţin violenţa departe de campania electorală".

Jan Zylinski a crescut în Marea Britanie după ce familia sa a fost obligată să trăiască în exil, în urma instaurării unui regim comunist susţinut de Moscova în Polonia, după cel de-al Doilea Război Mondial.

După ce a devenit un om de afaceri de succes, el a construit în cartierul londonez Ealing o replică a palatului familiei sale din Polonia, care nu a supravieţuit erei comuniste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici