Liderul unei grupări teroriste din Afganistan a murit într-un atac cu dronă al Statelor Unite

Liderul unei grupări teroriste din Afganistan a murit în urma unui atac cu dronă efectuat de Statele Unite, potrivit Agenţiei naţionale de securitate afgane, informează site-ul agenţiei de presă DPA.

258 afișări
Imaginea articolului Liderul unei grupări teroriste din Afganistan a murit într-un atac cu dronă al Statelor Unite

Liderul unei grupări teroriste din Afganistan a murit într-un atac cu dronă al Statelor Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Abu Hudaifa, liderul grupării radicale Jundullah, a fost ucis, în districtul Chahar Dara, din sud-vestul provinciei nordice afgane Kundus, de o dronă coordonată de Statele Unite.

"Ghulam Hazrat, cunoscut ca Abu Hudaifa, împreună cu un locotenent de-ai săi şi trei militanţi au fost ucişi într-un atac cu dronă în districtul Chahar Dara luni seară", a anunţat Agenţia naţională de securitate din Afganistan.

Abdul Wadood Wahedi, purtătorul de cuvânt al administraţiei guvernamentale a provinciei Kundus, a declarat că Abu Hudaifa a fost un lider terorist proeminent al Mişcării Islamice din Uzbekistan, din care face parte grupul radical Jundullah, pe care îl conducea, fiind, de asemenea, cel care coordona lupta împotriva forţelor afgane şi ale coaliţiei din provincie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici