Limba română va fi predată la Universitatea din Helsinki

Finlandezii, curioşi faţă de România şi mitul lui Dracula, vor învăţa să citească, să scrie şi să vorbească limba română la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii din Helsinki.

2055 afișări
Imaginea articolului Limba română va fi predată la Universitatea din Helsinki

University of Helsinki, Facebook

"Până acum limbile latine studiate la universitate erau franceza, spaniola, italiana şi portugheza. Acum adăugăm şi româna. Inclusiv limbile minorităţilor din peninsula iberică, precum catalana, galego, basca, sunt disponibile pentru a fi studiate", a comunicat profesorul Silvio Cruschina, care este şi coordonatorul modulului.

Modulul de studierea limbii române va avea între 15 şi 30 de credite. Nu va fi studiat doar de studenţi şi de lingvişti, dar de orice locuitor al Finlandei care este interesat de cultura şi limba română. 

Cursul de limbă română va fi predat din toamnă, a anunţat profesoara Dean Hiidenmaa, dar o sesiune informativă va fi organizată pe baza acestui modul pe data de 27 aprilie, de la ora 13 la 16, în sala 406 de la Centrul Lingvistic (Fabianinkatu 26). 

Limba română este utilizată ca limbă maternă de 24 milioane de vorbitori nativi (fiind recunoscută ca limbă oficială în România, Moldova, Vojvodina,Transnistria (ca limba moldovenească) şi ca limbă minoritară în Ucraina, Ungaria şi Serbia.

Este folosită şi ca limbă secundară de către încă 4 milioane de oameni, rezultând în total 28 milioane de vorbitori de limbă română. 

Limba română ocupă locul 9 în topul celor mai vorbite limbi oficiale în Europa, potrivit Wikipedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici