Linişte şi calm la Tripoli sâmbătă dimineaţa, după luptele din cursul nopţii

Capitala libiană Tripoli era calmă sâmbătă dimineaţă, după o noapte dominată de explozii izolate şi rafale de arme automate în diferite cartiere din oraş.

220 afișări
Imaginea articolului Linişte şi calm la Tripoli sâmbătă dimineaţa, după luptele din cursul nopţii

Linişte şi calm la Tripoli sâmbătă dimineaţa, după luptele din cursul nopţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În urma luptelor intense din ultimele zile în unele cartiere, care au adus rebelii în avantaj, combatanţii regimului par să fi optat, de vineri, pentru o strategie de hărţuire, lovind ici-colo în grupuri mici pentru a menţine tensiunea înainte de a se retrage.

"Nu ştim unde se ascund oamenii lui Kadhafi", a recunoscut şeful grupului rebel, Abdelhamid Agleou.

Vineri seara, şeful de operaţiuni militare al rebelilor din Tripoli, Abdel Najib Mlegta, a dat asigurări că forţele sale controlează 95 la sută din oraş, după preluarea controlului, marţi, de către rebeli asupra cartierului general al liderului Muammar Kadhafi, Bab al-Aziziya.

El a precizat că enclave de rezistenţă sunt încă semnalate în cartierul Abu Salim, teatrul unor lupte violente în această săptămână şi majoritar pro-Kadhafi, precum şi în cartierul Salaheddine.

Aeroportul, controlat de rebeli, este de asemenea un punct vizat sporadic de forţele guvernamentale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici