Londra confirmă arestarea unei persoane de naţionalitate britanică la Nairobi

O persoană de naţionalitate britanică a fost deţinută la Nairobi, în acheta privind atacul de la centrul comercial Westgate, revendicat de islamiştii somalezi, a anunţat miercuri Ministerul britanic de Externe, fără să precizeze dacă este vorba despre un bărbat sau o femeie.

229 afișări
Imaginea articolului Londra confirmă arestarea unei persoane de naţionalitate britanică la Nairobi

Londra confirmă arestarea unei persoane de naţionalitate britanică la Nairobi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Putem confirma detenţia unei persoane de naţionalitate britanică la Nairobi, şi menţinem contactul pentru a propune ajutor consular obişnuit", a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului britanic de Externe pentru AFP.

Luni seara, ministrul kenyan de Externe Amina Mohamed a afirmat că o britanică face parte din comandoul care a generat teroare, sâmbătă şi marţi, în capitala kenyană. Această persoană de naţionalitate britanică a comis acţiuni similare "în numeroase rânduri", a adăugat ea, fără a-i preciza identitatea.

Aceste declaraţii au alimentat speculaţiile privind posibilitatea ca femeia să fie Samantha Lewthwaite, în vârstă de 29 de ani, supranumită "văduva albă" după moartea soţului său, unul dintre cei patru kamikaze ai atentatului din 7 iulie 2005 de la Londra.

Marţi seara, într-o alocuţiune televizată, preşedintele kenyan Uhuru Kenyatta a declarat că nu poate "confirma" aceste informaţii "pentru moment", în timp ce shebab dezmint "categoric implicarea unei femei" în atacul care s-a soldat oficial cu moartea a 61 de civili, şase membri ai forţelor de securitate kenyene şi a cinci atacatori.

Unsprezece suspecţi au fost arestaţi, potrivit lui Uhuru Kenyatta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici