Atacul din Nairobi - Preşedintele Kenyei: Bilanţul este de 67 de morţi. Trei etaje ale mallului s-au prăbuşit

Bilanţul incidentelor armate care au avut loc într-un centru comercial din Nairobi este de 67 de morţi, dintre care 61 de civili şi şase agenţi ai forţelor de ordine, anunţă preşedintele Kenyei, Uhuru Kenyatta. Trei etaje ale mallului din Nairobi s-au prăbuşit din cauza exploziilor.

948 afișări
Imaginea articolului Atacul din Nairobi - Preşedintele Kenyei: Bilanţul este de 67 de morţi. Trei etaje ale mallului s-au prăbuşit

Atacul din Nairobi - Preşedintele Kenyei: Bilanţul este de 67 de morţi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Operaţiunea forţelor de ordine împotriva militanţilor islamişti care au comis atacul într-un centru comercial din Nairobi s-a încheiat, a declarat, la Adunarea Generală a ONU, Uhuru Kanyatta, precizând că pierderile suferite sunt "imense".

"I-am umilit şi învins pe agresori", a declarat preşedintele Kenyei, precizând că cinci "terorişti" au fost împuşcaţi mortal de forţele de ordine, iar 11 suspecţi sunt în detenţie.

"Am declarat trei zile de doliu naţional începând de miercuri", a continuat preşedintele.

"Aceşti laşi şi liderii lor vor fi aduşi în faţa justiţiei. Informaţiile serviciilor de securitate sugerează că o britanică şi doi sau trei cetăţeni americani sunt implicaţi în atac. (...) Nu putem confirma detaliile, dar experţii vor stabili naţionalităţile teroriştilor", a spus preşedintele.

Trei etaje ale mallului din Nairobi s-au prăbuşit din cauza exploziilor

Trei etaje ale centrului comercial Westgate din Nairobi s-au prăbuşit din cauza exploziilor provocate în confruntările dintre militanţi islamişti şi forţele de ordine, a declarat preşedintele Kenyei, Uhuru Kenyatta, aflat la New York pentru Adunarea Generală a ONU, relatează CNN.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici