Lula da Silva afirmă că Grupul BRICS nu va rivaliza cu organizaţii precum G7 ori cu Statele Unite

Preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, a afirmat, marţi, că Grupul puterilor economice emergente, BRICS, nu are rolul de a contesta alte organizaţii internaţionale, precum Grupul G7, ori Statele Unite, ci de a "organiza" Sudul Global.

545 afișări
Imaginea articolului Lula da Silva afirmă că Grupul BRICS nu va rivaliza cu organizaţii precum G7 ori cu Statele Unite

Lula da Silva afirmă că Grupul BRICS nu va rivaliza cu organizaţii precum G7 ori cu Statele Unite

"Noi nu vrem să fim o contrapondere a Grupului G7, a Grupului G20 sau a Statelor Unite. Vrem doar să ne organizăm", a declarat Lula da Silva, potrivit agenţiei Reuters, cu ocazia participării la summitul BRICS din Africa de Sud.

Liderul brazilian a subliniat că este favorabil admiterii unor noi state în BRICS, grup format în prezent din Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, însă a subliniat că nu ar vrea ca organizaţia să se transforme într-un "Turn Babel".

"Vrem ca BRICS să fie o instituţie multilaterală, nu un club exclusiv", a subliniat Lula da Silva, declarându-se favorabil admiterii Argentinei. Peste 40 de naţiuni ar vrea să se alăture grupuui BRICS, potrivit oficialilor sud-africani.

Potrivit unor oficiali citaţi de cotidianul Financial Times, China va impulsiona Grupul puterilor economice emergente, BRICS, să devină un rival total al Grupului naţiunilor puternic dezvoltate (G7), cu ocazia reuniunii din Africa de Sud, axată pe cea mai mare extindere a organizaţiei din ultimul deceniu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici