Lupta cu schimbările climatice: Google Maps va începe să direcţioneze şoferii către rute „ecologice”. Când va fi lansată noua funcţie

Aplicaţia Google Maps va începe să direcţioneze şoferii de-a lungul rutelor estimate să genereze cele mai mici emisii de carbon pe baza traficului şi a altor factori, a anunţat marţi compania.

1631 afișări
Imaginea articolului Lupta cu schimbările climatice: Google Maps va începe să direcţioneze şoferii către rute „ecologice”. Când va fi lansată noua funcţie

Lupta cu schimbările climatice: Google Maps va începe să direcţioneze şoferii către rute „ecologice”. Când va lansată noua funcţie

Google, care face parte din compania Alphabet Inc, a declarat că funcţia va fi lansată mai târziu în acest an în SUA şi va ajunge într-un viitor apropriat în majoritatea ţărilor, ca parte a angajamentului său de a ajuta la combaterea schimbărilor climatice prin serviciile sale.

Cu excepţia cazului în care utilizatorii dezactivează opţiunea, ruta implicită va fi cea „ecologică” dacă traseul durează aproximativ acelaşi timp, a precizat Google.

Atunci când alternativele mai poluante sunt semnificativ mai rapide, Google va oferi opţiuni şi va permite utilizatorilor să compare emisiile estimate.

„Pentru aproximativ jumătate din rute, putem găsi o opţiune mai ecologică, cu un compromis minim sau deloc al costul de timp”, a declarat luni reporterilor Russell Dicker, director de produse la Google, relatează Reuters.

Google a declarat că obţine estimări relative ale emisiilor prin testarea diferitelor tipuri de vehicule şi tipuri de drumuri, pe baza informaţiilor de la National Renewable Energy Lab (NREL) al guvernului SUA. Datele privind calitatea rutieră provin de la maşinile sale Street View, precum şi din imagini aeriene şi satelitare.

Efectul potenţial asupra emisiilor generate de această caracteristică este neclar. Într-un studiu realizat pe 20 de persoane la Universitatea de Stat din California, Long Beach, cercetătorii universitari au descoperit anul trecut că participanţii au fost mai înclinaţi să ia în considerare emisiile de carbon în selectarea rutelor după ce au testat o aplicaţie care a arătat estimări.

Anunţul Google a inclus şi alte modificări axate pe climă. Din iunie, va începe avertizarea şoferilor care urmează să călătorească prin zone cu emisii reduse, unde unele vehicule sunt restricţionate în Germania, Franţa, Olanda, Spania şi Marea Britanie.

În lunile următoare, utilizatorii aplicaţiei Maps vor putea compara maşinile, bicicletele, transportul public şi alte opţiuni de călătorie în pagina principală a traseului, în loc să comute între diferite secţiuni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici