Luptele din capitala Yemenului au forţat numeroase ambasade să-şi închidă uşile

Numeroase ambasade şi-au închis uşile la Sanaa, capitala Yemenului, unde tensiunea rămânea ridicată, marţi, a doua zi de la confruntările sângeroase care au avut loc între membrii unei puternice miliţii şiite şi garda prezidenţială, potrivit unor surse occidentale.

222 afișări
Imaginea articolului Luptele din capitala Yemenului au forţat numeroase ambasade să-şi închidă uşile

Luptele din capitala Yemenului au forţat numeroase ambasade să-şi închidă uşile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ambasada Franţei a rămas închisă, marţi, până la noi ordine, din cauza confruntărilor de luni, a anunţat o sursă occidentală.

Ambasada Olandei şi-a închis uşile luni, iar cea a Marii Britanii nu a funcţionat timp de mai multe ore în aceeaşi zi, au anunţat surse din cadrul celor două misiuni diplomatice.

Miliţia şiită Ansaruallah, care a intrat în Sanaa pe 21 septembrie, şi-a intensificat luni operaţiunea de preluare a controlului asupra capitalei yemenite, apropiindu-se de palatul prezidenţial şi încercuind reşedinţa premierului.

Violenţele, cele mai grave din capitala Yemenului în ultimele patru luni, s-au soldat cu cel puţin nouă morţi - membri ai miliţiei şiite şi militari -, precum şi 67 de răniţi, între care civili, potrivit Ministerului yemenit al Sănătăţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici