Miliţii şiite din Yemen au preluat controlul asupra complexului prezidenţial

Membri ai unor miliţii şiite din Yemen au preluat marţi controlul asupra complexului în care se află palatul prezidenţial din Sanaa, capitala ţării, a anunţat un oficial militar de rang înalt, relatează AFP.

217 afișări
Imaginea articolului Miliţii şiite din Yemen au preluat controlul asupra complexului prezidenţial

Miliţii şiite din Yemen au preluat controlul asupra complexului prezidenţial

"Milţii houthi au intrat în complex şi jefuiesc arme din depozite", a declarat pentru AFP acest oficial militar.

Un cadru houthi, Ali Al-Bukhaiti, a confirmat într-un mesaj postat pe contul de Facebook că mişcarea Ansaruallah "a preluat controlul asupra complexului prezidenţial".

Confruntări armate au fost semnalate şi în apropierea reşedinţei şefului statului, au declarat antor martori, citaţi de AFP.

Confruntări armate violente au fost raportate de către martori în interiorul complexului prezidenţial, în contextul în care combatanţi din cadrul miliţiei şiite Ansaruallah îşi consolidau încercuirea capitalei.

Alţi combatanţi din cadrul Ansaruallah erau angajaţi marţi în lupte cu militari guvernamentali care protejau reşedinţa preşedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi. Nu se ştia dacă şeful statului se afla în interior.

Tot potrivit acestor martori, confruntările din acest sector au izbucnit după instalarea unor noi baraje de către membri ai unor miliţii şiite.

Cel puţin nouă persoane au fost ucise, iar alte 67 rănite, luni, în lupte. O serie de ambasade occidentale au fost închise.

Acest ultim val de violenţe, cel mai grav din ultimele patru luni la Sanaa, a fost provocat de refuzul miliţiilor şiite - cunoscute sub numele de houthi - a unui proiect de Constituţie care le privează de accesul la mare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici