Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult

  • Franţa va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia împotriva atacurilor
  • Emmanuel Macron: Nu vom ceda!
  • Trei oameni au murit în urma atacului de ieri, dintr-o catedrală din Nisa
816 afișări
Imaginea articolului Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult

Macron va dubla numărul de soldaţi, pentru a asigura protecţia şcolilor şi a lăcaşurilor de cult

Reacţia preşedintelui Macron, după atacul de la Nisa, a fost „Nu vom ceda”. Macron a anunţat că va dubla numărul de soldaţi, pentru a proteja, în special, lăcaşurile de cult şi şcolile. Preşedintele şi-a arătat sprijinul pentru cetăţeni şi a spus că francezii sunt atacaţi pentru gustul lor pentru libertate.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: În această dimineaţă, am decis să creştem vigilenţa peste tot în Franţa, pentru a ne adapta la ameninţarea teroristă. Am decis că soldaţii noştri vor fi mobilizaţi în următoarele ore şi vom ordona mobilizarea în cadrul Operaţiunii Sentinel, de la 3.000 la 7.000 de soldaţi, pe terenul nostru. Vom fi în măsură să protejăm toate lăcaşurile de cult, în special bisericile, astfel încât Ziua Tuturor Sfinţilor să poată avea loc în condiţiile cuvenite. De asemenea, ne vom proteja şcolile pentru anul şcolar următor.

Un atac terorist cu armă albă a avut loc, ieri, în oraşul francez Nisa. Un bărbat a ucis trei oameni, într-o catedrală din centrul oraşului. Este vorba despre un Tunisian  care a ajuns în Europa, prin insula italiană Lampedusa, pe 20 septembrie. Procurorul antitero al Franţei a spus că bărbatul avea la el o copie a Coranului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici