MAE, o nouă atenţionare de călătorie pentru Grecia: Risc ridicat de incendiu de vegetaţie

Ministerul de Externe atenţionează românii care călătoresc în Grecia că luni, 22 iulie, există un risc ridicat de incendiu de vegetaţie în mai multe zone, din cauza vântului şi a temperaturilor ridicate, transmite MAE.

2201 afișări
Imaginea articolului MAE, o nouă atenţionare de călătorie pentru Grecia: Risc ridicat de incendiu de vegetaţie

MAE, o nouă atenţionare de călătorie pentru Grecia: Risc ridicat de incendiu de vegetaţie

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă avertizează că există un risc ridicat de incendiu de vegetaţie (grad 4 din 5) în data de 22 iulie 2019, pe fondul vântului şi al temperaturilor ridicate pentru regiunea Attica, Insula Eghina, Insula Salamina şi sudul Insulei Evia”, transmite MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +30 6978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076, mai transmite Ministerul de Externe.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro şi www.mae.ro<http://www.mae.ro>.

Oficialii reamintesc că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie şi aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Taguri:
mae,
grecia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici