MAE organizează 106 consulate itinerante în 19 state. Numărul poate creşte

Ministrul afacerilor externe, Luminiţa Odobescu, a aprobat Calendarul anual orientativ pentru organizarea consulatelor itinerante (mobile) pentru anul 2024. Vor fi organizate 106 consulate itinerante în 19 state, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

381 afișări
Imaginea articolului MAE organizează 106 consulate itinerante în 19 state. Numărul poate creşte

MAE organizează 106 consulate itinerante în 19 state. Numărul poate creşte

Odobescu a aprobat Calendarul anual orientativ pentru organizarea consulatelor itinerante (mobile) pentru anul 2024, document realizat de către MAE, în urma consultărilor publice derulate cu mediul asociativ românesc din străinătate.

Calendarul pentru organizarea consulatelor itinerante (mobile) din acest an a fost realizat pe baza sugestiilor şi propunerilor primite de către misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României din partea reprezentanţilor comunităţii româneşti, asociaţiilor şi organizaţiilor româneşti din străinătate, în cadrul dialogului direct, prin email, telefon sau prin intermediul reţelelor sociale.

Astfel, în baza procesului de consultare publică derulat până la finalul lunii ianuarie 2024, misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României au propus organizarea a 106 consulate itinerante în 19 state, număr care poate creşte pe parcursul anului, în funcţie de oportunităţile identificate. Calendarul aprobat este disponibil pe site-ul https://www.mae.ro//sites/default/files/file/anul_2024/pdf_2024/circular%C4%83_consulate_itinerante_anul_2024_-_acord_de_principiu_-_anexa.pdf

„Prin extinderea practicii de organizare a consulatelor itinerante (mobile), MAE urmăreşte să răspundă într-un mod cât mai eficient nevoilor cetăţenilor români din străinătate, din comunităţi aflate la mare distanţă faţă de sediile misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare. Astfel, MAE urmăreşte asigurarea accesului pentru cetăţenii români la asistenţă şi servicii consulare de calitate, furnizate în condiţii similare cu cele din spaţiile de lucru obişnuite ale misiunilor”, transmite MAE într-un comunicat de presă.

Consulatul itinerant (mobil) este o activitate cu caracter ocazional care presupune deplasarea unei echipe consulare mobile într-o localitate unde se află o comunitate românească, aflată la distanţă faţă de misiunile diplomatice şi oficiile consulare permanente, în vederea prestării de servicii consulare solicitate de membrii comunităţii respective. Echipele consulare mobile sunt formate din consuli şi funcţionari consulari ai misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, care organizează această activitate şi sunt dotate cu echipamentele tehnice necesare preluării şi procesării serviciilor consulare în regim offline. Cu ocazia organizării acestor consulate itinerante (mobile), se poate procesa o gamă variată de servicii consulare, precum acte notariale, documente de călătorie şi de stare civilă, obţinere de acte din România şi altele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
consumat,
mae,
itinerant

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici