Mahmoud Abbas, pregătit să continue negocierile de pace dacă acestea vor viza trasarea frontierelor

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas s-a declarat marţi pregătit să continue negocierile de pace cu Israelul dacă acestea vor viza trasarea frontierelor, relatează AFP.

157 afișări
Imaginea articolului Mahmoud Abbas, pregătit să continue negocierile de pace dacă acestea vor viza trasarea frontierelor

Mahmoud Abbas, pregătit să continue negocierile de pace dacă acestea vor viza trasarea frontierelor

"De la crearea Israelului, nimeni nu cunoaşte frontierele. Suntem hotărâţi să ne aflăm frontierele noastre şi ale lor, altfel nu va exista pace", a declarat Abbas la Ramallah, în Cisiordania.

"Dacă vrem să continuăm negocierile, prizonierii trebuie eliberaţi (...). Noi vom merge la negocieri în baza unei încetări a colonizării", a precizat Abbas.

Negocierile de pace au fost suspendate la 24 aprilie de Guvernul premierului israelian Benjamin Netanyahu, a doua zi după semnarea unui nou acord de reconciliere între Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP) a lui Mahmoud Abbas şi mişcarea Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, care nu recunoaşte Israelul.

Acordul încheiat la 23 aprilie la Gaza, reluând termenii unor acorduri de reconciliere semnate în urmă cu trei ani, prevede formarea unui Guvern de tranziţie de consens naţional alcătuit din personalităţi independente, fără mandat politic, potrivit semnatarilor.

În vederea reluării negocierilor, Netanyahu a cerut ca Hamas să recunoască statul Israel, sau ca Abbas să renunţe la reconcilierea naţională cu mişcarea islamistă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici