Mai mulţi senatori italieni membri ai Ligii Nordului sunt suspectaţi de deturnare de fonduri

Parchetul din Roma a declanşat o anchetă care vizează mai mulţi senatori italieni membri ai mişcării populiste Liga Nordului suspectaţi de implicare în deturnarea unor fonduri publice.

135 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi senatori italieni membri ai Ligii Nordului sunt suspectaţi de deturnare de fonduri

Mai mulţi senatori italieni membri ai Ligii Nordului sunt suspectaţi de deturnare de fonduri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit ziarului La Repubblica, mai mulţi lideri ai Ligii Nordului, inclusiv şeful senatorilor Federico Bricolo şi fostul ministru Roberto Calderoli, ar fi primit fonduri electorale pe care le-ar fi utilizat în scopuri personale.

"Destinaţia fondurilor puse la dispoziţie de Senat grupurilor politice nu a fost respectată în mod riguros", declară Manuela Maria Privitera, fost secretar al trezorierului Ligii, Piergiorgio Stiffoni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici