Majoritatea victimelor busculadei din Seul aveau între 20 şi 30 de ani

Majoritatea victimelor busculadei care s-a creat în Seul în timpul festivităţilor de Halloween aveau între 20 şi 30 de ani.

961 afișări
Imaginea articolului Majoritatea victimelor busculadei din Seul aveau între 20 şi 30 de ani

Majoritatea victimelor busculadei din Seul aveau între 20 şi 30 de ani

Cel puţin 151 de persoane au fost ucise în timpul unei busculade în capitala Coreei de Sud, cei mai mulţi morţi având între 20 şi 30 de ani.

Temerea este că numărul morţilor ar putea creşte, deoarece 19 persoane dintre cele 82 care sunt tratate pentru răni sunt în stare critică, notează Sky News.

Printre cei decedaţi se numără 19 străini, a declarat Choi Seong-beom, şeful departamentului de pompieri din Yongsan, Seul.

Naţionalităţile lor nu au fost încă făcute publice.

Itaewon, cartierul în care s-a produs busculada, este plin de cluburi de noapte aglomerate şi baruri la modă. Viaţa de noapte din zonă este centrată pe un singur drum principal şi găzduieşte, de asemenea, standuri de kebab şi grătare.

Este de mult timp populară în rândul rezidenţilor străini şi al turiştilor, iar în zilele din preajma Halloween-ului străzile sale au fost pline de petrecăreţi îmbrăcaţi în costume de lux.

Oficialii cred că zeci de mii de oameni s-au adunat sâmbătă în Itaewon, marcând una dintre cele mai mari adunări din Coreea de Sud de când restricţiile COVID au fost în mare parte eliminate.

Dezastrul s-a produs în mare parte pe o alee înghesuită, în pantă, lângă cunoscutul hotel Hamilton.

Martorii au descris cum oamenii au căzut şi s-au răsturnat unii peste alţii în timp ce mulţimea se înghesuia. Cei care încercau să iasă din aglomeraţie ar fi avut puţine opţiuni. Aleea se află pe o pantă care duce la staţia de metrou Itaewon, ceea ce face ca oamenilor să le fie mai greu să se ţină pe picioare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
seul,
victime,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici