Mandela, în continuare în spital, în stare "critică, dar staţionară". Preşedinţia sud-africană neagă externarea sa

Preşedinţia sud-africană a dezminţit sâmbătă informaţii de presă potrivit cărora fostul preşedinte Nelson Mandela, în vârstă de 95 de ani, ar fi fost externat din spitalul în care primeşte îngrijiri, de la 8 iunie, pentru o infecţie pulmonară.

320 afișări
Imaginea articolului Mandela, în continuare în spital, în stare "critică, dar staţionară". Preşedinţia sud-africană neagă externarea sa

Nelson Mandela (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Preşedinţia a observat informaţii de presă incorecte, potrivit cărora fostul preşedinte Nelson Mandela a părăsit spitalul", a anunţat preşedinţia într-un comunicat, care oferă informaţii oficiale despre sănătatea eroului naţional.

"Madiba se află în continuare în spitalul de la Pretoria, într-o stare critică dar staţionară", a adăugat preşedinţia sud-africană, utilizând numele de clan al acestuia.

BBC, fără să citeze surse, şi Sky News, care o cita pe fiica acestuia Zindzi, au anunţat că eroul luptei împotriva apartheidului - care s-a aflat la un pas de moarte la sfârşitul lui iunie - s-a întors la locuinţa sa din Johannesburg.

"Uneori starea sănătăţii sale devine precară, dar el reacţionează la intervenţiile medicale", a mai precizat preşedinţia, reluând exact aceleaşi formule din ultimul comunicat emis pe 24 august.

Aceasta adăuga, atunci, că Mandela dă dovadă de o "mare rezistenţă".

"Există momente în care are coborâşuri, reacţionează la tratamente, dar există momente în care starea sa este stabilă", declara Mac Maharaj, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei sud-africane, pentru AFP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici