Mandela se simte mai bine, dar familia sa rămâne divizată. Nepot al acestuia: "Bunicul meu îşi recapătă forţele pe zi ce trece"

Cel mai mare dintre nepoţii lui Nelson Mandela, Mandla, şi-a acuzat luni din nou mătuşile, verii şi verişoarele că au minţit despre starea de sănătate a fostului preşedinte sud-african care, afirmă el, "îşi recapătă forţele pe zi ce trece".

193 afișări
Imaginea articolului Mandela se simte mai bine, dar familia sa rămâne divizată. Nepot al acestuia: "Bunicul meu îşi recapătă forţele pe zi ce trece"

Nelson Mandela (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Mandla, care nu a participat joi, la spital, la un prânz organizat de familie de ziua de naştere a bunicului său, care a împlinit 95 de ani, l-a vizitat duminică, se arată într-un unui comunicat.

"Această vizită mi-a lăsat un sentiment plăcut, deoarece bunicul meu îşi recapătă forţele pe zi ce trece", a anunţat el, citat în comunicat, difuzat de către purtătorul său de cuvânt Freddy Pilusa.

"Ameliorarea stării de sănătate a lui Madiba (numele de clan al lui Nelson Mandela) este deosebit de emoţionantă, deoarece dă o palmă celor care răspândesc minciuni despre pretinsa «stare vegetativă» a lui Madiba şi care aşteaptă ca aparatele care-l asistă să fie debranşate", se arată în continuare în comunicat.

"Madiba a sfidat aceste comunicate ce fac rău şi continuă să dea dovadă de acest spirit combativ care l-a caracterizat de-a lungul vieţii sale", potrivit aceleiaşi surse.

Spre consternarea generală, moştenitorii lui Nelson Mandela, spitalizat de o lună şi jumătate la Pretoria cu o infecţie pulmonară care s-a agravat pe 23 iunie, se ceartă în public de mai multe săptămâni.

Mandla a fost dat în judecată de familia sa pentru profanare de morminte, după ce a mutat mormintele a trei copii decedaţi ai lui Mandela, exhumaţi şi reînmormântaţi, în 2011, în satul Mvezo (sud), al cărui lider tradiţional tradiţional.

Pentru a obţine o decizie a unui tribunal în regim de urgenţă, avocatul familiei a prezentat la sfârşitul lui iunie un document, conform căruia Mandela se afla "într-o stare vegetativă", iar decesul acestuia era iminent.

Potrivit deciziei tribunalului, Mandla a fost obligat să restituie rămăşiţele, reînhumate la Qunu (sud), unde fostul preşedinte doreşte să fie înmormântat.

Zwelivelile Mandlesizwe Dalibhunga (numit şi Mandla), în vârstă de 39 de ani, este considerat şeful familiei, după ce bunicul său s-a retras definitiv din viaţa publică. Conflictul i-a afectat poziţia, deşi poate conta pe susţinerea partidului de la putere, ANC, în care este deputat începând din 2009.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici