Mandela reacţionează mai bine la tratament, anunţă preşedintele sud-african

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela "reacţionează mai bine la tratamentul" pe care îl primeşte de când a fost spitalizat sâmbătă, cu o pneumonie, a anunţat miercuri preşedintele Jacob Zuma în Parlament.

63 afișări
Imaginea articolului Mandela reacţionează mai bine la tratament, anunţă preşedintele sud-african

Nelson Mandela (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt fericit să vă anunţ că Madiba reacţionează mai bine la tratament începând din această dimineaţă", a declarat şeful statului, aducând pentru prima dată în ultimele cinci zile o veste bună despre sănătatea eroului luptei împotriva apartheidului, în vârstă de 94 de ani.

"Suntem foarte fericiţi de progresele pe care le face de-acum înainte, după aceste zile care au fost dificile", a continuat şeful statului.

"Astăzi, 12 iunie", a adăugat el, "marcăm 49 de ani de la condamnarea preşedintelui Nelson Mandela la închisoare pe viaţă, în 1964. În această zi aniversară atât de importantă, gândurile noastre se îndreaptă spre preşedintele Mandela şi familia sa".

"Îi îndemnăm pe sud-africani şi (pe membrii) comunităţii internaţionale să continue să se gândească şi să se roage pentru preşedintele Mandela", a mai spus Zuma.

Laureatul Premiului Nobel pentru Pace în 1993 a fost internat sâmbătă în stare gravă. De atunci, autorităţile s-au limitat să descrie starea sa ca "staţionară".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici