Manifestaţie anti-Putin la Moscova: Aproximativ 40 de persoane au fost reţinute

Aproximativ 40 de opozanţi ruşi au fost reţinuţi sâmbătă la Moscova în timpul unei reuniuni împotriva regimului preşedintelui Vladimir Putin, dispersată de forţele de ordine, a anunţat poliţia capitalei.

328 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie anti-Putin la Moscova: Aproximativ 40 de persoane au fost reţinute

Manifestaţie anti-Putin la Moscova: Aproximativ 40 de persoane au fost reţinute (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"După mai multe avertizări ale poliţiei că această acţiune nu este autorizată (...), aproximativ 40 de persoane au fost reţinute", a precizat poliţia într-un comunicat.

Printre participanţi figurează mai mulţi lideri ai opoziţiei, în special avocatul şi bloggerul anticorupţie Aleksei Navalnîi, şi liderul Frontului de stânga Serghei Udalţov.

Aproximativ 700 de persoane au participat la o reuniune în apropierea pieţei Lubianka, unde îşi au sediul serviciile de securitate (FSB, fostul KGB), potrivit poliţiei.

Piaţa era înconjurată de numeroase furgonete ale poliţiei. Autorităţile au interzis orice manifestaţie în piaţă, dar a fost autorizată o reuniune în apropiere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici