Manifestaţie împotriva Femen la Paris

Şase sute de persoane, potrivit poliţiei, s-au reunit sâmbătă la Paris pentru a cere dizolvarea mişcării feministe Femen, considerată "sectantă" şi care îl "urăşte pe Dumnezeu", şi expulzarea uneia dintre refugiatele lor politice în Franţa, ucraineanca Inna Şevcenko.

130 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie împotriva Femen la Paris

Manifestaţie împotriva Femen la Paris (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit preşedintelui Alianţei Generale împotriva rasismului şi pentru respectul identităţii franceze şi creştine (Agrif), Bernard Antony, care a făcut apel la această reuniune, manifestanţii au fost în număr de 15.000.

În apropierea unui banner pe care scria "Non à la République fem-haine" ("Nu Republicii fem-ură"), susţinătorii dreptei s-au succedat la tribună pentru a critica dur "complezenţa celor mai înalte autorităţi ale statului, responsabililor politici şi mediatici faţă de Femen", a constatat un jurnalist al AFP.

Acest grup contestatar feminist, care a luat fiinţă în 2008 la Kiev, a deschis un birou şi un centru de antrenament la Paris în septembrie 2012, pentru a proceda la acţiuni militante în toată lumea.

În capitala franceză ele s-au dezbrăcat în catedrala Notre-Dame din Paris, iar una dintre ele a mimat avortul Fecioarei Maria în Biserica Madeleine, două acţiuni considerate ca profanări de către numeroşi catolici.

Bernard Antony a calificat Femen drept un "grupuscul sectar". Fostul secretar general al partidului de extremă dreapta Frontul Naţional Carl Lang a asigurat că Femen îl "urăsc pe Dumnezeu, urăsc sacrul şi Europa creştină", denunţând "acţiunile sălbatice şi sacrilegiile" acestor "harpii".

Purtând decoraţii militare pe vestă, Roger Holeindre, cofondatorul Frontului Naţional în 1972 alături de Jean-Marie Le Pen, l-a acuzat pe ministrul de Interne că "protejează Femen".

Preşedintele mişcării Renaşterea catolică, Jean-Pierre Maugendre, i-a reproşat la rândul său preşedintelui François Hollande că a "imprimat un timbru cu figura Femen". Unul dintre desenatorii noului timbru Marianne a explicat la 15 iulie, la o zi după dezvăluirea acestuia de către preşedintele Republicii, că desenul său a fost inspirat parţial de ucraineanca Inna Şevcenko.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici