Video Manifestaţie spontană la Tunis, după atacul de la Muzeul Bardo

O manifestaţie spontană, care a reunit tunisieni şi străini, a avut loc la Tunis, după luarea de ostatici şi eliberarea tuturor vizitatorilor Muzeului Bardo, demonstranţii denunţând terorismul şi exprimându-şi sprijinul faţă de forţele de ordine.

922 afișări

Purtând bannere pe care se putea citi "Nu terorismului", manifestanţii s-au reunit la scurt timp după incident. Unii dintre turiştii care se aflau în muzeu în momentul atacului au mărturisit că a fost o "experienţă dificilă". La Paris, o manifestaţie de susţinere faţă de Tunisia a avut loc miercuri seara în apropierea ambasadei acestei ţări, relatează Euronews, în pagina electronică.

Tunisia se luptă să controleze extremismul de la revoltele din 2011. Până în prezent, atacurile militanţilor islamişti au vizat membrii forţelor armate. "De fiecare dată ucid forţele de securitate tunisiene, iar acum turişti. Este haram, este interzis, ei au venit în ţara noastră ca invitaţi. Nu vreau acest lucru pentru ei, îmi pare rău, suntem trişti. Este un păcat, este interzis", afirmă o tunisiană.

Parlamentarii din clădirea învecinată dezbăteau o lege antiterorism în momentul atacului, iar Guvernul se confruntă acum cu dificila misiune de a pune în balanţă securitatea şi libertatea.

Atacul s-a soldat în total cu 22 de morţi, între care mai mulţi turişti, şi aproximativ 50 de răniţi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului tunisian de Interne, Mohamed Ali Aroui. Printre turiştii decedaţi se numără patru italieni, doi francezi, doi columbieni, cinci japonezi, un polonez, un australian şi un spaniol.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici