Manifestaţii în Fâşia Gaza împotriva negocierilor israelo-palestiniene

Sute de persoane au manifestat vineri în Fâşia Gaza împotriva negocierilor de pace israeliano-palestiniene, la îndemnul mişcărilor radicale Hamas şi Jihadul Islamic.

137 afișări
Imaginea articolului Manifestaţii în Fâşia Gaza împotriva negocierilor israelo-palestiniene

Manifestaţii în Fâşia Gaza împotriva negocierilor israelo-palestiniene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După rugăciunea de vineri, manifestanţii s-au deplasat spre centrul oraşului Gaza. Pe unele pancarte ale acestora scria "Nu - negocierilor", iar prin altele preşedintele palestinian Mahmoud Abbas era acuzat pentru "eşec politic".

"Toate facţiunile palestiniene vă zic că nu aveţi dreptul să cedaţi nici cea mai mică parte a teritoriului nostru sau să abandonaţi drepturile palestinienilor", a declarat în cadrul manifestaţiei Ismail Ridwan, ministrul Afacerilor Religioase al Hamas, adresându-se către Abbas.

Hamas, o mişcare care controlează Fâşia Gaza şi partidul rival al preşedintelui palestinian, Fatah, consideră Israelul nu este sincer în dorinţa sa de a relua negocierile de pace cu poporul palestinian.

Negocierile de pace, stagnate în ultimii trei ani, au fost reluate la sfârşitul lui iulie, datorită eforturilor depuse de către secretarul de Stat american John Kerry.

O nouă rundă a negocierilor dintre Israel şi Autoritatea Palestiniană a avut loc marţi la Ierusalim.

"Revenirea la negocieri reprezintă o lovitură adusă Jidadului şi tuturor sacrificiilor poporului nostru: sângele martirilor şi prizonierilor noştri din închisorile" israeliene, a adăugat Ridwan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici