Marea Britanie a găsit o soluţie practică pentru a-şi proclama independenţa energetică

  • În contextul invaziei ruse din Ucraina, preţurile la energie încep să crească
  • Marea Britanie vrea să contracareze aceste creşteri prin construirea unui număr de şapte centrale nucleare
  • Energia nucleară distribuită de noile centrale va fi suficientă încât să susţină Regatul Unit
10652 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie a găsit o soluţie practică pentru a-şi proclama independenţa energetică

Marea Britanie a găsit o soluţie practică pentru a-şi proclama independenţa energetică

Marea Britanie ar putea construi până la şapte noi centrale nucleare ca parte a unui plan de extindere a reţelei naţionale. După invazia Rusiei în Ucraina, preţurile la energie au crescut, astfel că statele lumii caută soluţii pentru noua criză.

„Este posibil avem construite şase sau şapte noi atomocentrale în Marea Britanie până în 2050”, a declarat secretarul de afaceri Kwasi Kwarteng.

Noua strategie de securitate energetică a Marii Britanii, care urmează să fie dezvăluită joi, este de aşteptat să angajeze guvernul să sprijine construcţia a cel puţin două noi centrale nucleare pe scară largă până în 2030. Marea Britanie este dispusă să investească pentru a-şi asigura independenţa energetică, în contextul în care inflaţia este în creştere din cauza războiului ruso-ucrainean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici