Marea Britanie a închis ambasada din Iran şi misiunea iraniană de la Londra

Ambasada Marii Britanii din Iran a fost închisă, anunţă ministrul britanic de Externe, Wiliam Hague, precizând că şi misiunea diplomatică iraniană din Londra va fi închisă în 48 de ore.

906 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie a închis ambasada din Iran şi misiunea iraniană de la Londra

David Cameron (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am închis ambasada de la Teheran", a declarat Hague, apreciind că incidentele produse marţi la sediul misiunii diplomatice nu ar fi putut avea loc fără "consimţământul, într-o anumită măsură", al regimului iranian.

Nu se ştie dacă deciziile de închidere a ambasadelor sunt definitive.

Premierul David Cameron a ameninţat Iranul cu "măsuri foarte dure" în urma atacului "total scandalos" comis marţi la ambasada britanică din Teheran.

"Securitatea personalului diplomatic este principala noastră preocupare. Apoi examinăm posibilitatea luării unor măsuri foarte dure ca reacţie la comportamentul total scandalos şi ruşinos al iranienilor", avertiza primul-ministru britanic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici