Marea Britanie doreşte extrădarea din Rusia a doi suspecţi de atacul cu agentul neurotoxic Noviciok

Marea Britanie doreşte să solicite Rusiei extrădarea a doi bărbaţi suspectaţi de atacul cu agentul neurotoxic Noviciok asupra fostului spion rus Sergei Skripal şi a fiicei lui în oraşul britanic Sulisbury, a anunţat luni The Guardian, citând surse guvernamentale şi de securitate, informează Reuters.

289 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie doreşte extrădarea din Rusia a doi suspecţi de atacul cu agentul neurotoxic Noviciok

Marea Britanie doreşte extrădarea din Rusia a doi suspecţi de atacul cu agentul neurotoxic Noviciok

O învestigaţie efectuată de poliţişti şi ofiţeri ai serviciilor de securitate britanice a monitorizat mişcările celor doi suspecţi ruşi de la intrarea acestora în Marea Britanie şi până la părăsirea teriroriului ţării, a anunţat The Guardian.

Cotidianul a transmis că procurorii au pregătit o cerere de extrădare pe care o vor depune în curând.

Cererea de extrădare este posibil să fie însă respinsă de Rusia, situaţie care riscă să tensioneze şi mai mult relaţiile diplomatice dintre Londra şi Moscova.

Constituţia Rusiei interzice extrădarea cetăţenilor ruşi în alte state.

Sergei Skripal, un fost colonel al serviciilor de securitate ruseşti care a trădat zeci de agenţi ruşi pentru serviciul de spionaj britanic M16, şi fiica acestuia Iulia, au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă în oraşul britanic Salisbury, în luna martie.

Marea Britanie a acuzat Rusia de otrăvire şi a identificat substanţa ca fiind un agent neurotoxic folosit de armata sovietică între anii 1970 şi 1980 care se numeşte Noviciok. Rusia a negat în repetate rânduri orice fel de implicare în acest caz.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici