Marea Britanie reduce personalul ambasadelor din Iran şi Irak după asasinarea generalului Soleimani

Marea Britanie a redus personalul din ambasadele din Iran şi Irak la un nivel minim după uciderea de către SUA a comandantul militar iranian Qasem Soleimani, a informat Sky News, citând surse diplomatice, relatează Reuters.

985 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie reduce personalul ambasadelor din Iran şi Irak după asasinarea generalului Soleimani

Sky News: Marea Britanie reduce personalul ambasadelor din Iran şi Irak după moartea lui Soleimani

Ambasadorii Rob Macaire la Teheran şi Stephen Hickey la Bagdad vor rămâne la locul lor, a transmis Sky News.

Biroul de Externe a anunţat că ambasadele Marii Britanii la Bagdad şi Teheran au rămas deschise, dar au refuzat să comenteze detaliile operaţionale.

„Siguranţa şi securitatea personalului nostru este de o importanţă crucială şi ne menţinem postura de securitate sub revizuire periodică”, a declarat un purtător de cuvânt.

Retragerea diplomaţilor este o măsură de precauţie, mai degrabă decât bazat pe informaţii specifice privind eventuale ameninţări, potrivit Sky News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici